HTML

IT-fejvadász

Az IT-fejvadász első sorban informatikai álláslehetőségekkel, karrier tanácsadással és érdekes információkkal szolgál informatikai állást keresőknek vagy más érdeklődőknek. Az oldal segítségével megpróbálunk támpontot adni az állásinterjúkhoz, a képzésekhez, az önéletrajz megírásához, de a béralkudozásban is melletted állunk!

Friss topikok

  • Jacques Ucca (törölt): Ez mind nagyon szép... Csakhogy... Az utóbbi egy évben kábé negyven állásinterjún vettem részt és ... (2008.12.25. 21:02) Az interjú 2. rész: Közben
  • IT-fejvadász: Ja és él a blog, igen, csinálgatjuk. Nemsokára meg is szépítjük, fejlesztgetjük kicsit. (2008.10.10. 12:22) CV-írás 5. rész: Fénykép a CV-n

Linkblog

CV-írás 1. rész: Kinek írjuk az önéletrajzunkat?

2008.07.30. 15:00 IT-fejvadász

A fejvadász
Ha munkaerő-közvetítőnek (fejvadásznak, kapcsolatokkal rendelkező ismerősödnek stb.) küldesz önéletrajzot általános célból, írj bele mindent, amihez értesz, mert valószínűleg sokféle lehetőség vár rád (legalábbis nálunk). Minél több információt adsz meg magadról, annál nagyobb az esélyed, hogy találnak neked való munkát.

Közvetlenül a leendő munkáltató

Csak azt a tudást írd be, ami a szóban forgó cégnél/szervezetnél releváns. Feltétlenül tájékozódj a cégről és a munkakörről, soha ne adj be úgy önéletrajzot, hogy nem tudod, mivel foglalkozik a cég/szervezet. Interjún előszeretettel kérdezik meg, hogy mit tudsz róluk. Jó pont, sőt elvárás a tájékozottság.

Ha fejlesztőnek jelentkezel, nem kell feltétlenül kiemelni, hogy az irodai alkalmazásokkal is elboldogulsz. A dolog evidens kell, hogy legyen. A szövegszerkesztő egyszerűen nem ugyanaz a fajsúly, mint az adatbázisfejlesztés. Ezenfelül nem hordoz információt a fejlesztői képességeidről. Ugyanez elmondható pl. a grafikus szoftverek ismeretéről is. Más a helyzet, ha webszerkesztőnek jelentkezel, de ilyenkor a C++ említése a fura - nem hiteles, hogy pont olyan jó grafikus vagy, mint szoftverfejlesztő.

Szólj hozzá!

Címkék: it karrier állás önéletrajz fejvadász cv

A bejegyzés trackback címe:

https://itfejvadasz.blog.hu/api/trackback/id/tr57592827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása