HTML

IT-fejvadász

Az IT-fejvadász első sorban informatikai álláslehetőségekkel, karrier tanácsadással és érdekes információkkal szolgál informatikai állást keresőknek vagy más érdeklődőknek. Az oldal segítségével megpróbálunk támpontot adni az állásinterjúkhoz, a képzésekhez, az önéletrajz megírásához, de a béralkudozásban is melletted állunk!

Friss topikok

  • Jacques Ucca (törölt): Ez mind nagyon szép... Csakhogy... Az utóbbi egy évben kábé negyven állásinterjún vettem részt és ... (2008.12.25. 21:02) Az interjú 2. rész: Közben
  • IT-fejvadász: Ja és él a blog, igen, csinálgatjuk. Nemsokára meg is szépítjük, fejlesztgetjük kicsit. (2008.10.10. 12:22) CV-írás 5. rész: Fénykép a CV-n

Linkblog

CV-írás 3. rész: Referenciák

2008.08.11. 15:40 IT-fejvadász

Olyan munkákat, amire büszke vagy (pl. egy díjnyertes szoftver, egy bonyolult projekt levezénylése vagy egy komplex informatikai rendszer megtervezése és kivitelezése). Olyan embereket, akik objektív - de valószínűleg inkább pozitív - képet tudnak rólad festeni. Célszerű nem a barátaidat megjelölni, hanem volt munkatársakat, esetleg főnököt, tanárt, akivel jóban vagy. Ha van ilyen, előre beszéld meg az illetővel, hogy feltüntetheted-e az önéletrajzodon, méghozzá telefonszámmal, beosztással, cégnévvel együtt.

Ha nemzetközi önéletrajzot írsz, azaz külföldieknek, érdemes olyan vezetőt megadni, aki nemzetközi cégnél dolgozik. Az "Almacsutka Kft." nem lesz ismerős, olyan, mintha nem is lenne ott. Még a nagyobb magyar cégek nevei sem jelentenek sokat egy külföldinek. Érdemes a cégnév mellé itt is beírni, hogy pl. "nagy magyar rendszerintegrátor cég" vagy "nagy magyar szoftverdisztributor" vagy "az egyik legnagyobb magyar szállítmányozási cég" stb.

Lehet, hogy a puszta tény, hogy egy nagy név szerepel nálad mint referencia, teljesen elég. A legtöbb esetben a HR-eseknek, döntéshozóknak nincs idejük végigtelefonálni az összes jelentkező minden referenciáját. Sok esetben csak a második kör után kerül sor a referencia-ellenőrzésre. Semmiképp ne hazardirozz, semmi sem biztos... azaz, csak valódi referenciát szabad beírni!

Szólj hozzá!

Címkék: it karrier informatika állás önéletrajz fejvadász cv munkahelyek képzettség cv írás

A bejegyzés trackback címe:

https://itfejvadasz.blog.hu/api/trackback/id/tr82610846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása